Koffiemolen

Koffiemolen

Een koffiemolen gebruiken om koffiebonen mee te verpulveren was decennia lang een standaard procedure om koffie mee te zetten. Maar sinds de komst van gefabriceerde gemalen koffie en de volautomatische machines zijn mensen een stuk luier geworden. De echte koffiedrinkers kiezen toch nog voor de real-deal. Waar er voorheen nog met de hand gedraaid moet worden heb je nu ook automatische koffiemolens, toch nog een stukje gemak maar nog steeds te gebruiken voor een heerlijk kopje koffie.

Waarom zou je nog een koffiemolen gebruiken?

Kijkend naar het aanbod van gefabriceerde gemalen koffie zou je denken, dat een dergelijk apparaat als de koffiemolen overbodig is. Kijken naar de afzet van koffiemolen fabrikanten is het apparaat minder populair. Maar voor echte koffiedrinkers, die houden van 'echte versie koffie' is zelf koffiebonen malen een traditie, een must om een fatsoenlijk kop koffie te zetten. Vroeger hing de koffiemoler standaard aan de muur in de keuken. De koffiebonen deed je in de bovenkant erin en begon vervolgens te draaien aan het apparaat die vervolgens alle koffiebonen deed verpulveren om vervolgens in een koffiefilter te doen. Wat heet water eroverheen en je had versgemalen koffie.

Verschil tussen gemalen koffie en versie koffiebonen

De mens is lui geworden en heeft tegenwoordig haast. Het standaard genieten van kop koffie moet snel gebeuren of er moet speciaal tijd voor uitgetrokken worden. Waarom eerst de koffiebonen in een koffiemolen doen en vervolgens in de filter als er ook standaard gemalen koffie bestaat. Rechtstreeks uit de verpakking in de filter. Geen koffiemolen meer nodig zou je denken. Dit klopt ook, maar als je een echte koffiedrinker bent, dan weet je dat het verschil van smaak enorm is. Het smaakverschil tussen verse koffiebonen die gemalen zijn en standaard gemalen koffie uit een pak is groot.

Terug naar overzicht