Koffiemaler

Koffie maler

Een koffie maler gebruiken om bonen mee te malen, vervolgens in een filter doen en wat heet water erbij doen om een kopje koffie te zetten? Dat zijn heel wat stappen die ondernomen moeten worden om een kopje koffie te zetten. Waarom zou je een koffiemaler gebruiken als er ook al gemalen koffie bestaat? Rechtstreeks uit de winkel een pak met gemalen bonen.

Een beetje koffiedrinker zou zeggen: “ga jij je mond maar eens gauw spoelen”. Als fijnproever zou je moeten weten dat het smaakverschil groot is tussen gefabriceerde gemalen koffie en versgemalen koffie. De bonen behouden hun smaak in hun vaste vorm. Wanneer de koffie gemalen wordt, komen pas de aroma's en smaken van de koffieboon naar buiten.

De voorkeur

Waarom een koffie maler de voorkeur heeft t.o.v. gefabriceerde gemalen koffie? Als de koffie al van te voren is gemalen in de fabriek en in een verpakking wordt gedaan om vervolgens vervoerd te worden naar een winkel en om gekocht te worden, gaat er enorm veel tijd overheen die de aroma's en smaken niet ten goede komen.

Welke koffiemalers zijn er allemaal

Als je het old-school wilt doen dan zou je een maler moeten halen waarmee je nog handmatig te werk mee moet gaan. Maar het is begrijpelijk dat tegenwoordig daar niet veel mensen nog tijd voor over hebben, hiernaast is het een pure ramp om deze varianten schoon te maken. Je hebt gelukkig elektrische koffiemalers die instaat zijn in een druk op de knop de koffie te malen. Niet alleen particulieren gebruiken de bekende koffiemalers, ook restaurants zijn helemaal fan van deze automatische varianten. Zo kunnen ze voor vers gemalen bonen gebruiken voor de biston machines. Nu begrijpen wij ook dat een particulier niet weg kan met de grotere machines van een restaurant, vandaar dat er ook handige formaten beschikbaar zijn ter grootte van een thermostaatfles. Snel en gemakkelijk schoon te maken en een heerlijke kopje koffie zetten zonder dat smaken of aroma's verloren gaan met een eigen koffiemaler.

Vergelijk en vindt de koffie die bij u past

Terug naar overzicht