Koffie en pijn

Koffie en pijn

Bent u een echte koffie genieter en drinkt u dagelijks verschillende zwarte bakje troost weg? Dan zult u waarschijnlijk geen last hebben van nek- en schouderpijntjes. Wetenschappers uit Noorwegen hebben ontdekt dat het drinken van koffie deze pijn kan verminderen. Koffie kan vele dingen voor u beteken, het kan u helpen met afvallen, u kunt er slank mee blijven en nu vermindert het ook pijn.

Het effect van koffie op pijn

Eigenlijk was het onderzoek bedoelt om te onderzoeken wat voor moeite het mensen kosten met chronische pijnen in vergelijk met mensen die hieraan niet leiden. De mensen die voor de proef koffie hadden gedronken, hadden minder last van pijntje in de nek en schouders. Doordat het onderzoek niet concreet op dit was gericht is er nog veel onduidelijk en zal er een nieuwe onderzoek moeten komen naar de effect van koffie op pijn. Het is zou natuurlijk wel handig zijn als u door het drinken van koffie minder last hebt van pijn.

Verlaag de kans op darmkanker

Naast dat koffie positieve uitwerkingen kan hebben op kantoorpijnen kan het ook de kans op darmkanker verlagen. Door een onderzoek naar een groot aantal mensen die meerdere jaren mee deden aan het onderzoek is er achterhaalt dat koffie darmkanker kan verlagen. Hoe meer koffie je drink hoe kleiner de kans wordt, namelijk door het drinken van 4 kopjes koffie verlaagt u de kans met zo'n vijftien procent. Drinkt u echter meer koffie, zo'n 6 koppen per dag dan wordt het risico verlaagt met 40 procent.

Het drinken van koffie kan voor mindere positieve punten leiden, dus mocht u nog geen koffie drinken dan kunt u daar natuurlijk gewoon mee beginnen en ook genieten van de voordelen die er geboden worden.

Vergelijk en vindt de koffie die bij u past

Terug naar overzicht