Koffie & Gezondheid

Door het vele onderzoek dat gedaan wordt naar koffie en het effect wat het heeft op lichaam heeft laten zien dat koffie niet zo slecht is voor het lichaam. De consumptie van koffie kan leiden tot meerdere positieve punten. Er zijn meerdere reden waarom je koffie zou kunnen drinken, waarbij je voordelen ondervindt van het zwarte drankje.

Tegen kanker

Koffie biedt bescherming tegen kanker. Het drinken van koffie heeft een af remmend effect op kanker. Door het drinken van minimaal twee kopjes koffie per dag kun je het krijgen van leverkanker voorkomen. Het is ook mogelijk om de kans op blaaskanker en dikke darmkanker te verkleinen met zo'n 20 procent.

Veilig voor bloeddruk

Koffie heeft geen negatief resultaat op bloeddruk. In het verleden werd er gedacht dat koffie een negatief resultaat zou hebben op de bloeddruk. In sommige uitzonderlijke gevallen kan het wel zo zijn dat bloeddruk veranderingen laat zien. Het is natuurlijk ook mogelijk om cafeïne vrij koffie te drinken waarbij je geen last hiervan hebt.

Meer uithoudingsvermogen

Meer uithoudingsvermogen en snelheid door koffie. Koffie zal er voor zorgen dat spieren minder snel vermoeid worden. Ook zorgt koffie ervoor dat je langer kunt uithouden en reactiesnelheid zal toenemen. De koffie moet ongeveer een uur voor het sporten gedronken worden, wil je kunnen genieten van de voordelen.

Koffie vergroot tevens de alertheid. De stof cafeïne die in koffie zit zal verschillende aspecten verbeteren zoals de geheugenfuncties, het vermogen voor logische redenatie en concentratie. Naast deze punten zal cafeïne ook een verbetering te weeg brengen in het schakelen tussen diverse taken en de reactiesnelheid. Mocht je te veel koffie nuttigen dan kan die juist averechts werken.

Minder kans op diabetes

Verkleining van kans op diabetes mellitus type 2. In vergelijking van mensen die nooit koffie nuttige en die elke dag 2 kopjes koffie drinken, hebben de koffie drinkers minder kans op diabetes mellitus type 2. Mocht je al diabetes patiënt zijn dan is het aan te raden eerst met de diëtist te overleggen of je nog koffie kan drinken, want anders kunnen de bloedglucosewaarden van streek raken.

Afremming van Alzheimer

Alzheimer wordt afgeremd door koffie. Meerdere studies hebben laten zien dat het drinken van koffie de kans op de ziekte Alzheimer verkleint. Ook wanneer je onder Alzheimer lijdt is het mogelijk dit te verminderen door het drinken van minimaal vijf koppen koffie per dag, er moet nog onderzocht worden of koffie als medicijn kan worden gebruikt voor Alzheimer.

Ook heb je minder kans op de ziekte van Parkinson. Onderzoekers hebben aangetoond dat het drinken van koffie de ziekte van Parkinson tegen kan gaan. Wanneer je meer koffie drinkt zou de kans nog kleiner worden, dit wordt bevestigd door diverse onderzoekers

Vaat- en hartziekten komen niet méér voor. Er werd in het verleden beweerd dat er door het drinken van koffie een verhoging zou plaatsen vinden in het krijgen van hart- en vaatziekten. Deze beweringen zijn tot stand gekomen omdat in de onderzoeken vaker personen waren verwerkt die roken, en dit heeft juist wel invloed op vaat- en hartziekten. Het drinken van koffie zou de kans namelijk een beetje kleiner maken op het krijgen van deze ziektes.