Espresso creme brulee

Espresso creme brulee

Ben jij een liefhebber van Creme Brulee? Kun je ook geen genoeg krijgen van de crispy gesuikerde bovenlaag met daaronder een zachte en rijke creme? Dan hebben we nu een nieuwe variatie voor je: een espresso creme brulee! Al het goede van de standaard creme brulee, maar dan met een kick van espresso. Dit heb je nodig:

Ingrediënten:

  • 2 dl room
  • 2 dl melk
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 eierdooiers
  • 1 vanillestokje
  • 1 dl vers gezette espresso

Hoe maak je het?

Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg dit samen met het stokje toe aan de melk en room. Breng het mengsel aan de kook. Klop in een andere pan de eieren, de eierdooiers en de witte basterdsuiker en voeg het gekookte room/melk mengsel toe. Kook het mengsel al roerend totdat het licht gaat binden. Voeg vervolgens de espresso toe en giet alles door een zeef.

Verdeel het mengsel over 4 ovenvaste schaaltjes en laat de Espresso Crème Brulee gaar worden op een voorverwarmde oven van 50 graden. Strooi vervolgens een dun laagje bruine basterdsuiker over de creme brulee en brand deze met een brander (of zet de schaaltjes nog even terug in de oven totdat de suiker is gesmolten). Smakelijk!

Terug naar overzicht