Afvallen met koffie

Koffie en afvallen

Er wordt door veel mensen beweert dat het koffie een vochtafdrijvend werking heeft echter hebben onderzoeken dit nog nooit aangetoond. De cafeïne die in de koffie aanwezig is wordt het vocht wel sneller verwerkt in het lichaam maar dit betekent niet dat je meer vocht zult verliezen. Koffie kan worden gebruik om de nodige kilootjes af te vallen, want in Nederland neemt het aantal dikkere mensen steeds meer toe.

De werking van koffie

Er zijn meerdere voordelen die koffie met zich mee brengt. Een van de voordelen van koffie is de verhoging van de alertheid. De alertheid die je krijgt naar het drinken van een kopje koffie wordt veroorzaakt door de afbrekingen van eiwitten in de spieren, van deze stof wordt energie gemaakt. Hiernaast zorgt de stof cafeïne ervoor dat cholesterol spiegel wordt verhoogt waardoor vetreserves in je lichaam worden leeggemaakt. Echter kan dit effect er ook voor zorgen dat je meer trek krijgt in vette producten.

Verbruikt meer calorieën door koffie

Door de verhoging van het metabolisme in je lichaam zul je in de rusttoestand calorieën verbanden waardoor je automatisch zult afvallen. Het hongergevoel wordt veroorzaak door een lang suikerspiegel in je bloed. Koffie is een drankje dat ervoor zorgt dat er een verhoging plaats vindt in suikerspiegel waardoor het hongergevoel minder aanwezig zal zijn. Dat zal resulteren in dat je minder gaat snacken en eten. Koffie zal er hiernaast voor zorgen dat de sportprestatie verbeterd worden. Het stofje dat het prestatievermogen verhoogt zal worden ontwikkelt zodat je langer kunt sporten en dus langer calorieën kunt verbranden.

Het is belangrijk om te weten dat wanneer je koffie drinkt met veel melk en suiker dat deze punten niet opgaan. Deze producten werken namelijk averechts bij afvallen.

Terug naar overzicht